egészségügyi biztosítás a nagykátai focicsapatban

Baba-és gyermek egészségügyi ellátás és elsősegély INGYENES előadás

Minden szülőnek a legértékesebb a saját gyermeke. A gyermek kapcsán pedig a legfontosabb az egészsége.

„Mindegy, csak egészséges legyen” – közmondás.

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.” Arthur Schopenhauer

A gyermekek egészségének megőrzése nem csak prioritás a szülőknek, hanem kötelesség is!

Az egészség megőrzéséhez elengedhetetlenül szükséges a szülők felelősségteljes gondolkodása és a saját ismereteik minél szélesebb körű bővítése a témában.

A felelős szülői gondoskodás része a gyermek egészséges életmódra nevelése, egészségügyi ismeretinek bővítése és ezen ismeretek prioritásának rögzítése.

2021. májusában egy 5 éves kislány hívott mentőt a saját édesanyjához, aki rosszul lett. A kislány anyukája a 112-es segélyhívóközpontban dolgozott, ezért fontosnak tartotta megtanítani gyermekének, hogyan hívhat segítséget baj esetén.

A gyermekek egészségét és az egészséges élethez való hozzáállását, ez irányú érdeklődésüket és felelősségtudatukat minél előbb fontos megalapozni és rögzíteni. Ez kihatással lesz az egész életükre!

Ennek értelmében a szülőknek első lépésként a saját egészségügyi ismereteiket kell bővíteniük, hogy mind maguk, mind pedig a gyermekeik tekintetében felelőségteljesen és tudatosan tudjanak viseltetni. Ha a szülőben kialakul az egészségügyi ismeretek iránti igény, és gyarapítja tudását, akkor azt átadhatja gyermekeinek is. Ez az attitűd mindenképpen szükséges a gyermekek edukációjának megfelelő alakításában, főképp azért is, mert a gyermekek első kőrben a szülői mintát másolják.

Ezt szem előtt tartva kezdünk bele a szülői egészségügyi ismeretek minél szélesebb körű oktatásába. Első ilyen alkalom Nagykátán, 2022. december 3-án lesz.

Az esemény facebook oldala: https://fb.me/e/2wwHRgh2R

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely itt elérhető: https://forms.gle/uMD997ivLwuj2JrD7

Facebookmail