egészségügyi biztosítás a nagykátai focicsapatban

LifeVac® kontra hamisított eszközök– Miért veszélyesek?

Létezik a LifeVac-nek „nem márkás” változata?

 

Amit Önnek TUDNIA KELL, mielőtt túl késő lenne.

Az egyszerű válasz az, hogy NEM, nincsen. Csak a LifeVac létezik.

2012 óta, a legelső szabadalmaztatott LifeVac készülék kifejlesztésétől kezdve küldetésünkké tettük, hogy követendő példát állítsunk a légúti elzáródást megszüntető eszközök / fulladást megakadályozó mentőeszközök számára.

Mostanra már több mint 1438 életet mentettünk meg fulladásos vészhelyzetben. Több szakmailag lektorált orvosi kiadvány és független tanulmány támogatását is elnyerve, nagyon magasra tettük a lécet követendő példaképp.

A LifeVac készülék minden alkatrészét minőségellenőrzésnek vetik alá összeszerelés előtt. A LifeVac által használt anyagok tartóssági teszteken, hő/hidegteszteken esnek át, és kifejezetten a magas követelmények fenntartása céljából választották ki őket. Ezt annak érdekében tesszük, hogy minden eszköz a leírtak szerint működjön forró/hideg környezetben is, és a készülék ne törjön össze, ha leejtik. Minden LifeVac készüléket, amely elhagyja gyártóüzemünket, letesztelünk annak biztosítása érdekében, hogy minden készülék tökéletes mennyiségű szívóerőt hozzon létre, és alkalmazáskor ne tudjon levegő átáramlani a maszkon keresztül. Minden eszköz nyomon követhető az egyedi sorozatszáma alapján.

A LifeVac minden értékesítési országban az irányító szervek által regisztrált és szabályozott orvostechnikai eszköz. A lifeVac CE-jelöléssel van ellátva, valamint szabályozó hatóságok ellenőrzik. Szabályozott orvostechnikai eszközként a LifeVac közfelelősségbiztosítással is rendelkezik.

Az elmúlt évben Kínában gyártott hamisított készülékek megjelenését tapasztaltuk, amelyek az olyan platformokon váltak elérhetővé, mint például az Amazon, Aliexpress, Ebay és Alibaba, csak hogy néhányat említsünk. Emellett újabban a Facebookon is hirdetik ezeket a hamisított, veszélyes termékeket.

Ezek az eszközök, amelyek azt állítják, hogy „fulladást megakadályozó mentőeszközök, fulladás elleni eszközök, fulladás elleni szívóeszközök, orvosi eszközök”, erősen igyekeznek „úgy kinézni”, mint egy LifeVac eszköz. Egyes hirdetésekben az eladók még a védjegyoltalom alatt álló „LifeVac®” nevünket is feltüntetik, valamint használják a logóinkat, videóinkat és képeinket. Egyszerűen fogalmazva azonban, ők NEM a LifeVac, és az általuk értékesített eszköz NEM LifeVac-eszköz, sőt, nem is orvostechnikai eszköz.

Miért veszélyesek ezek a hamisított eszközök és hogyan árulják őket ilyen olcsón?

Nos, SZÁMOS oka van annak, hogy miért veszélyesek, olcsók, sőt mi több illegálisak ezek a kínai hamisított eszközök, az alábbiakban csak néhányat sorolunk fel:

  1. Ezek a hamisított eszközök nem regisztrált/szabályozott orvostechnikai eszközök, nem rendelkeznek CE-jelöléssel. Nincsenek szabályozva egyetlen ország szabályozó szervezete által sem. Ez azt jelenti, hogy nem felelnek meg semmilyen biztonsági követelménynek, és illegálisan értékesítik őket online platformokon keresztül a nagyközönség számára.
  2. Egyik hamisított eszközön sem végeztek semmilyen minőségellenőrzést, nincs bizonyíték vagy felelősségrevonhatóság arra vonatkozóan, hogy milyen szívóhatás keletkezik (ha egyáltalán keletkezik) az alkalmazás során.
  3. Számos ilyen hamisított készülék csak össze van ragasztva, így nem tartósak vagy stabilak.
  4. A LifeVac készüléktől eltérő, olcsóbb anyagokból készülnek. Ez azt jelenti, hogy nincs bizonyíték arra, hogy meleg vagy hideg környezetben is működőképesek. Például hogyha ön meleg időben az autójában hagy egyet, megolvadhat. Hogyha egy hideg autóban hagyja, a pumpa túl merevvé válhat az összenyomáshoz.
  5. Ezeket az eszközöket Kínában, egészségügyi követelményeknek nem megfelelő gyárakban szerelik össze, sajnos olcsó munkaerő alkalmazásával.
    Ki garantálná, hogy egy szelepet vagy O-gyűrűt ellenőriztek az összeszerelés után?
  6. A LifeVac által tesztelt valamennyi hamisított eszköz eltört a minőségellenőrzésünk során, vagy nem termelt elegendő szívóerőt a légúti elzáródás megszüntetéséhez.  Némelyik még egyirányú biztonsági szeleppel sem rendelkezik.

Hogyan néznek ki ezek a Kínából származó hamisított eszközök? Íme néhány termékkép:

Hamis eszköz hírdetés

Ha egy ilyen hamisított készüléket használ, és nem sikerül eltávolítani a légúti elzáródást, mert nem hoz létre elegendő mennyiségű szívóerőt, vagy eltörik, vagy még lentebb nyomja a légzést meggátoló akadályt – és az áldozat ennek következtében esetleg meghal, kinek fogja ön jelenteni az esetet? Az olyan szabályozó szervek felé, mint az FDA, MHRA, HPFB, TGA vagy CE, stb. nem tudja jelenteni. Mivel ezek a veszélyes hamisított eszközök nincsenek szabályozva, és nincsenek bejegyezve semmilyen szabályozó szervnél, milyen biztosítás téríti meg az okozott károkat?

Ezek az eszközök nem mentettek meg egyetlen életet sem, és nem rendelkeznek SEMMILYEN teszteléssel vagy szakmailag felülvizsgált orvosi publikációval, amely bizonyítaná, hogy mennyire biztonságosak vagy hatékonyak.

Mivel nem szabályozott orvostechnikai eszközről van szó, nincsenek minőségi eljárásaik, nincs közfelelősségbiztosításuk és nincs engedélyük, hogy néhány példát említsünk.

Mik a figyelmeztető jelek, hogy hamisított, életveszélyes eszközt értékesítő weboldalon járunk?
❗Az oldalon nincs megadva telefonos elérhetőség.
❗Az e-mail cím egy Gmail fiók.
❗Nem található meg a honlapot üzemeltető cég neve, címe.
❗A hamis termékeket Kínában gyártják, amíg az eredeti LifeVac-et az Egyesült Királyságban.
❗Az oldalon a LifeVac bemutató videói és képei láthatóak.
❗A LifeVac 4 db maszkkal kapható, az itt hírdetett termék maximum 2-vel.
❗Nem rendelhető hozzá külön maszk, tároló eszköz, egyéb kiegészítő.
❗Semmilyen hivatalos dokumentáció nem található a honlapon (engedélyek, orvosi dokumentációk, CE jelölés tanusítvány, stb.).
❗A szövegezés láthatóan Magyartalan, más nyelvről programmal fordított.
❗Az eszköz neve Fojtásgátló eszköz, Fulladásgátló eszköz, LiveVac.

❗A hamisított eszközök vásárlása komoly veszélyt jelent az ellenőrizetlen minőség miatt életveszélyes helyzetben!

Ilyen oldlak, akik Magyarországi vásárlóknak kínálnak hamis Kínai eszközöket,  például – a teljesség igénye nélkül: AirVent, MYHANK, HANKSLY

Honnan tudom, hogy valódi LifeVac eszközzel rendelkezem?

 

Ez a könnyű rész – ezt a LifeVac készülék alsó tárcsájára pillantva állapíthatja meg. Minden, az USA-ban gyártott LifeVac készülék alján a “LifeVac – Made in the USA” felirat szerepel. Minden, az Egyesült Királyságban, az UK/EMEA számára gyártott LifeVac készülék egyszerűen a “LifeVac” lenyomattal van ellátva az alján. Az Egyesült Királyságban és az EMEA-ban értékesített összes LifeVac készülék a fenti első képen látható CE és UKCA jelöléssel rendelkezik. Minden LifeVac szakirodalomban megtalálhatók a LifeVac elérhetőségei és szabályozási adatai. Minden LifeVac készülék sorszámozott csomagolásban kerül forgalomba, amely egyedi az Ön készülékére. Ez az eszköz nyomon követhetőségét szolgálja.

Ez csak néhány példa arra, hogyan állapíthatja meg, hogy eredeti LifeVac készülékkel rendelkezik-e, amely valóban megmentheti szerettei életét fulladásos vészhelyzetben.

Sok más módon is meg tudjuk állapítani, hogy ön valódi LifeVac orvostechnikai eszközzel rendelkezik-e. Ezeket az információkat azonban nem hozhatjuk nyilvánosságra, különben a kínai hamisítók megpróbálnák ezeket a részleteket is lemásolni. Ha nem biztos abban, hogy valódi, szabályozott LifeVac orvostechnikai eszközzel rendelkezik, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk közvetlenül a weboldalunkon keresztül, vagy hívjon minket a következő telefonszámon:

+36-20/241-1050

Mit tesz a LifeVac, hogy ezt megállítsa?

Ahogy sejthetik, a mérce felállítása felelősséggel is jár. A LifeVac számos lépést tesz, például jogi eljárás kezdeményezését szabadalomsértés, valamint szellemi tulajdonjogok és formatervezési minták megsértésének vádjával. Kapcsolatfelvétel kezdeményezését valamennyi szabályozó szervvel és értékesítési platformmal. Komolyan vesszük az életmentést és a biztonságot.


Hogyan tudok segíteni?

Ha azt látja, hogy Magyarországon egy viszonteladó illegálisan értékesíti ezeket a veszélyes, hamisított eszközöket, jelentheti őket országa szabályozó testületének is (amely egyenértékű az FDA-val és az MHRA-val stb.). Ha azt látja, hogy egy viszonteladó az Ön országa számára értékesít, akkor jelentheti őt annak a platformnak is, amelyen értékesítenek. 

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésükre!
+36-20/241-1050
info@lengyelmed.hu
info@lifevacshop.eu

Facebookmail